ניגש אלי אדם וסיפר לי שבערב תשעה באב נכנס אל הרופא להתייעץ אתו האם הוא חייב לצום עקב מחלתו. שאל הרופא מה שאני קובע זה מה שאתה עושה? אמר החבר כן, אולם אני מתייעץ גם עם הרב ובדרך כלל הרב מסכים למה שהרופא אומר. אמר לו הרופא אני קובע שלמען בריאותך אתה חייב לעשות לפחות 3 פעמים בשבוע התעמלות במשך שעה. שאל אותי החולה לדעתי. אמרתי לו שההוראה של הרופא לגבי הצום היא דין דרבנן ואילו האמירה שלו על ההתעמלות זהו דין דאורייתא.
וכך כותב הרב קוק: גדולה היא תביעתנו מן הגוף. התעסקנו הרבה בנפש ושכחנו את קדושת הגוף. זנחנו את הבריאות והגבורה הגופנית, שכחנו שיש לנו בשר קודש לא פחות משיש לנו רוח הקודש. שִכחת הגוף היא מחלת הגלות. ... כעת, בזמן השיבה לארץ ישראל, הגיע הזמן לשוב ולקדש את הגוף) אורות התחיה פרק ל"ג)
התשובה היא אחד היסודות המשמעותיים בעולמו של כל יהודי. האמונה ביכולת התשובה מביאה לידי ביטוי שיא את היכולת האנושית לבחור. אדם יכול לבחור להיטיב את דרכו, לתקן את מעשיו, לשפר את התנהגותו, לשמוע לקול הציווי האלוקי.
במהלך השנים ראיתי ונפגשתי עם סוגים שונים של חוזרים בתשובה. אנשים שהטיבו דרכם בתפילה, בלימוד תורה, בהוספת צדקה ובהקפדה על הלכות שבת. אנשים הטיבו לתקן את עולמם הרוחני. חדשו את הקשר עם רבש"ע דרך המצוות של בין אדם למקום והמצוות של בן אדם לחברו. בכל פעם מחדש אני מתפעל מעוצמת הנפש והגבורה הרוחנית שנדרשה מאנשים אלו.
אומר הרב קוק "התעסקנו הרבה בנפש ושכחנו את קדושת הגוף" ישנה תשובה בסיסית של הגוף לשמור על הגוף שיהיה קדוש אולם קודם לכן לשמור שיהיה בריא. זהו ציווי מהתורה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". אכילה נכונה פעילות ספורטיבית ועוד דברים רבים שנועדו לשמור על הגוף הם חלק מהצו האלוקי.
אנו ב"קדושת החיים" עוסקים יום יום בחלק קטן של השאלות הללו. האם חייבים לתת הזנה או נוזלים והלא זה חלק משמירת הגוף. האם חייבים לנתח? ושאלות נוספות הקשורות לשמירה על קדושת הגוף. וכך זאת מתוך הבנה ואמונה שכל רגע בחיי האדם הוא רגע קדוש.